annelieandersson.blogg.se

Förskolestart

Publicerad 2017-01-19 14:22:00 i Allmänt,

Hej!! 
 
Jag hoppas att allt är bra med er, här är det bara bra.
 
Förra veckan började Kian på förskolan och han tyckte det var jätteroligt att komma dit och leka med alla sakerna dom hade där. Barnen var han inte lika intresserade av utan han lekte mest med en av fröknarna, mig och Olof brydde han sig inte alls om och vi blev fort omringade av alla andra barn som ville leka med oss.
 
 
Den tredje dagen var vi bara med en liten stund och sen skulle vi lämna honom ensam i en halvtimme och se hur det gick, det tyckte han inte var lika roligt och var ledsen fortfarande när vi kom. 
 
Dagen efter var vi där igen tillsammans med honom. Strax innan vi skulle lämna honom själv igen så var där en mamma som lämnade sin son där sonen bara sprang in och började leka direkt. Då sa en av fröknarna "Sigge, ska du inte säga hejdå till din mamma). Kian hörde det och stod och kollade hur Sigge sa hejdå till sin mamma som sen gick därifrån, då fick Kian panik och sprang mot dörren och sa ut, ut, ut (han förstod nog att vi snart skulle lämna honom igen).
Vi lämnade honom och när vi kom tillbaka låg han i sin vagn och hade precis blivit tyst. 
 
Dagen efter blev han ledsen direkt vi kom till förskolan och skrek "ut, vagnen, ut" vi gick direkt och hämtade honom igen en timme senare och då låg han i sin vagn igen och var helt slut. 
Vagnen har verkligen blivit en trygghet för honom. Fröknarna sa att så fort vi hade gått så hade han dragit ner sin overall och gått till ytterdörren för att komma ut till sin vagn.
 
Denna veckan har varit likadan, han har skrikit länge efter det att vi gått så därför har han bara varit där 1-1,5 timme per dag, men idag gick det bättre 🙂 Alla var påväg ut idag när vi kom och skulle gå en runda så Kian kunde sitta kvar i sin vagn, han blev ledsen när vi sa hejdå men hade slutat gråta bara efter någon minut. Jag hoppas att det kommer gå lika bra imorgon.  
 
Även hemma har han nu börjat gå till sin vagn och vill sitta där en stund emellanåt.
Han har också blivit lite sämre på att äta, iallafall på kvällen och morgonen, då vill han inte ha någonting. Istället har han börjat vakna mitt i natten och vill ha välling, som tur är somnar han om direkt efter att han druckit upp. Hoppas verkligen det bara är tillfälligt. 
 
Nu sitter han och tittar i en av sina böcker han fick av oss i julklapp, mina första 100 djur, och jag sitter här helt förvånad över hur han kan säga så otroligt många djurarter. Igelkott, åsna, varg, flamingo, orm, zebra, panda, sköldpadda sitter han just nu och pekar och visar mig 😝 tror nog faktiskt att han kan säga dom flesta djuren som finns i den boken. 
Han har också börjat räkna saker väldigt mycket, som tex när han äter kan han sitta och räkna sina ärter, han kan räkna upp till sex men ibland börjar han om på ett rätt som det är. 
 
Det har varit många dagar nu med soligt och fint väder så vi har varit ute ganska mycket, här är några bilder från våra promenader.
 
Hittade 2 bilder från nyår också. 
 
 
Ha det så bra.
Kram 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela