annelieandersson.blogg.se

Norge & Jämtland

Publicerad 2018-09-15 17:35:00 i Allmänt,

Hej ☺
Jag hoppas att allt är bra med er! Här är det bara bra, Kian börjar nog dock bli lite förkyld. Nu är han tillbaka i förskolan igen och det går väl lite sådär. Det brukar vara jobbigt för honom att gå dit efter att han varit ledig. Så när jag har lämnat har han varit riktigt ledsen, men han blir iallafall glad direkt efter att jag gått. 
Vi har ju varit i Norge och uppe hos mina kära släktingar. Efter mycket problem med köpet av den nya bilen så kom vi äntligen iväg. Vi åkte först upp till Olofs pappa i Strömstad, där Kian fick vara med på brandstationen och testa alla brandbilar och ambulanser. Gissa om han var glad! Sedan körde vi in i Norge och åkte därigenom upp till farmor. 
 
Här är bilder från när vi vandrade till preikestolen, det var en fantastiskt vacker vandring men det var inte helt lätt med Kian på ryggen. Men det gick väldigt bra då jag och Olof kunde skiftas om att ha honom. Vandringen tog ca. 6 och en halv timme men då hade vi ju en del pauser och stannade länge uppe på preikestolen. Vädret skiftandes mellan lite småskkurar, sol och dimma. Det var väldigt läskigt att vara uppe på preikestolen när allt bara var en enda dimma. Lagom till vi skulle gå tillbaka så kom solen fram igen.
Så vackert att åka över alla fjäll och nationalparker. Vi stannade en natt på en fjällstuga (tyckte det skulle bli för kallt i bilen eller tält) och Kian var överlycklig över att få leka med snö på morgonen när han vaknade. Han hade känt på lite hård, smutsig snö som låg på fjällen dagen innan men det var ju inte alls samma sak. 
Många vackra vattenfall längst med vägen 
Och det var inte bara får, getter och kor vi såg på fjällen. 
Geiranger och trollstigen 
Vattnet på många ställen i Norge är helt turkost. Var dock svårt att få med på bild. 
Bild på Nya bilen. 
Bilen har gått väldigt bra, men vi lyckades få punktering på fredagskvällen och blev lite oroliga när försäkringen sa att dom skulle fixa bärgare till oss, men att där nog inte fanns någon verkstad öppen som kunde fixa däcket förrän på måndagen. Dock hade vi väldigt tur och bärgaren som hjälpte oss var verkligen den snällaste man kan tänka sig. Han erbjöd oss sovplats hemma hos sig och hade fixat däcket till oss på sin verkstad, så bilen var klar när vi vaknade på morgonen. Det var inte vilken bärgare som helst heller, när vi vaknade på morgonen hade dom gjort frukost till oss och vi satte oss i vardagsrummet. Under tiden vi satt och kollade på tv, började programmet ice road rescue. Då frågar bärgarens fru om jag sett detta någon gång, varpå jag svarar nja har sett något avsnitt, men Olof brukar titta på det.. Och samtidigt ser jag att det ju är Thord (huvudrollen) från programmets soffa som jag sitter i. 
Vi åt inte på restaurang en enda gång i Norge utan vi lagade all mat själv, blev mycket billigare så 🤣
Kian sov som en prins när vi sov i bilen. Här fick vi väcka honom kl 09.30. Var då mysigt att ligga i bilen och lyssna på regnet.
Även inne i Sverige stannade vi vid några vattenfall. 
Hos farmor var allting bra precis som alltid. Kian kände igen sig och trivdes väldigt bra. Så roligt att han är så glad för sin momma ❤ 
Här ovan var vi i badhusparken och i stan med Marie.
 
Vi firade Gunillas födelsedag på en supergod Japansk restaurang, där man tillagade sin mat själv. Det var jättetrevligt, roligt att få träffa Caroline och André också. Väldigt suddiga bilder dock. 
En dag var vi på tallnäset. 
Och en dag var vi hos Gunilla. 
Den fina kepsen fick han av Caroline, någon vän till henne som har märket.
 
Hittade några andra bilder nu när jag höll på, bilder från precis innan vi åkte. När vi var ute och plockade blåbär med My. Var tvungen att ta med dom också. 
 
Nu för någon dag sedan hittade vi även några få kantareller. 
 
Ha det så bra! 
Kram.


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela