annelieandersson.blogg.se

2022

Publicerad 2022-01-31 12:44:31 i Allmänt,

Hej!
Jag hoppas att allt är bra med er!
Var ett tag sedan jag skrev. Så det har ju både hunnit vara jul och nyår. 
Barnen växer på och om en vecka är det dags att börja skola in Milo. Känns så sorligt att han redan är så stor att det är dags att börja på förskola. Denna föräldraledigheten har gått så himla fort och jag känner att jag inte riktigt har hunnit med att njuta av tiden. Men sen har man ju inte kunnat hitta på vad som helst och så heller eftersom det har varit massa restriktioner pga corona. 
Jag är lite nervös över hur det ska gå för Milo på förskolan, men jag tror faktiskt att det kommer gå ganska bra. Han känns mycket mer social än vad Kian var. Sen är det lite jobbigt att han fortfarande inte riktigt äter någon vanlig mat, men tror att det kan bli ändring på det nu när han börjar på förskola och får se massa andra barn äta. Jag hoppas det ialf! 
Milo är verkligen en riktig liten busunge. Han älskar att busa. Ett annat stort intresse är städning. Dammsugaren är en stor favorit och nu i julklapp fick han en egen som han leker med dagligen. Moppa är också kul. Annars älskar han djur, speciellt hundar. Nu har han börjat hämta pallen i badrummet och bär ut den till fönsterna i vardagsrummet. Sen står han där och spanar efter hundar. Han älskar också att bada och står gärna och sprutar duschstrålen rakt i ansiktet. 
Kian trivs fortfarande jättebra i skolan. Får hela tiden höra hur duktig han är och det är han verkligen. Det är så kul att han tycker det är så roligt att lära sig. Denna veckan  har jag suttit och skrivit upp massa mattetal till honom och efter att jag förklarat för honom hur man ska göra, så har han suttit och räknat ut allt själv. 
Han sa att han älskar matematik och att han hade blivit jätteledsen om det hade försvunnit från världen. Haha, jag hoppas att han känner så alltid 😁
Han är också så himla snabb och duktig på att läsa. Igår satt han och läste en bok för mig där det var hela sidor fulla med text, utan att han tröttnade. 
Kians Harry Potter intresse fortsätter och nu har han sett några av filmerna. Han tycker att det är lite tråkigt att hans kompisar i skolan inte vill leka Harry Potter på rasterna, men jag har förklarat att det är ju inte så kul för dom eftersom dom inte vet vem han är. Men Kian tänkte fråga om dom vill låna hans filmer, så får se hur det går med det. Hans kompisar verkar inte jättesugna på att se Harry Potter 😁
 
Här är lite bilder från tiden som gått.
Kian har läxa varje vecka. Veckans bokstav! Då ska han ta med någon sak hemifrån eller rita något som börjar på den bokstaven som är den veckan. 
Träffade idolen Pidde P som uppträdde på Ekebys julmarknad. 
Vid Sagoträdet och lyssnar så saga med bästisen Malwin.
Nissen flyttade in och busade lite. 
Kian klädde ut sig till tomte. Först gjorde han skägg av toapapper, sen kom han på att han kunde ta bomull.
Årets pepparkakshus. Viktigt att där skulle vara utedass. Både för flickor och pojkar, samt rullstol! På toaletten för rullstol hade han fixat polkagrisar som armstöd 😊
Han önskade sig en bajamaja eller ett utedass för rullstolar i julklapp. Jag sa att det inte riktigt finns att köpa. Så då sa han att såfall önskar jag mig det av tomten, för han kan fixa allt! 
Så kvällen innan julafton satt "tomten" och fixade ett utedass för rullstolar 🙂 
Lite snö fick vi i december och det blev en vit julafton. 
På julafton åkte vi först ut en sväng till Olofs mormor och efter det firade vi ute hos pappa. Kian tyckte att det blev en underbar julafton. Han hade ritat en teckning av mormor så att hon också kunde vara med och fira ❤
Senare på kvällen åkte vi förbi Olofs mamma och avslutade firandet där. 
Åkte upp till släktingarna i Jämtland. Stannade i Falun och sov innan vi åkte vidare. 
Vi bodde hos Gunilla. Där var så himla fint med all snö!
Gunilla hade precis skaffat sig en valp som bara var 10 veckor. Milo tyckte det var så roligt att busa med hunden och när han vaknade på morgonen gick han runt och letade efter henne och sa vov vov.
En dag var det -25° ute, men ändå kändes det inte så kallt som det kan göra här hemma vid bara någon minus.
Trött kille på Ica Maxi.
På vägen hem stannade vi som vanligt i Gränna och köpte polkagrisar. Milo (och Kian) var så himla duktiga hela resan både upp och ner. På hemresan stannade vi i Stockholm och sov hos Tove. 
Just nu är vi hemma i karantän, då vi alla i familjen fått covid-19. Milo och Kian mår nu helt bra. Men jag och Olof är fortfarande lite förkylda och jag har huvudvärk.
Så tacksam för att jag har en så snäll doktor här hemma som pysslar om mig! 
Nu blev det säkert att vissa bilder är likadana och sen såg jag nu i efterhand att jag glömt att rotera dom igen 🙈 Men just nu känner jag att jag inte orkar lägga energi på detta. Huvudsaken är att bilderna kommer upp 😁 
 
Ha det så bra och var rädd om er!
Kram

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela