annelieandersson.blogg.se

Första tiden med Milo och resa till Jämtland

Publicerad 2020-10-14 22:04:00 i Allmänt,

Hej igen!
 
Jag hoppas att allt är bra med er!
Här är det bra. Milo växer och växer och när vi var på bvc sist, när han var ca 6 veckor, var han 55 cm lång och vägde 4495 gram. Han är väldigt stark i nacken, men det har han faktiskt varit enda sedan han föddes. Han var också tidig med att vända sig från mage till rygg. Det gjorde han redan när han bara var 17 dagar. Nu har han även börjat le mer. Nu ler han mot oss jätteofta. Innan dess var det bara mormor han log mot. Han är väldigt glad för att sova och sover fortfarande större delen av dagen. Så fort han åker bil sover han. Vilket var väldigt bra när vi åkte upp och ner från farmor, då han sov hela tiden i bilen. Han är också glad för mat och äter var tredje timme. Förutom på natten då han oftast sover 8 timmar. När vi var uppe hos farmor hade han en period då han ville ha mat en gång vid 4-5 tiden på natten, men direkt vi kom hem började han sova fulla nätter igen vilket är så skönt. Jag hoppas verkligen det håller i sig! 
Han har faktiskt varit väldigt bra på att sova på natten redan från födslen. I början sov han ca 5-6 timmar, så ska absolut inte klaga. Han är dock skrikigare än vad Kian var, men Kian skrek ju inte alls när han var liten 😄
 
Kian växer också. Han känns så himla stor nu när Milo har kommit. Han har nog också kommit in i "lilla tonårs" trotsen. Han är verkligen smart och vet precis vad han ska säga och har svar på allt. Han tycker det är roligt att vara storebror och är väldigt snäll och hjälpsam. När Milo är ledsen brukar han gå fram och stoppa in nappen och vagga honom. Han kan såklart tycka att det är mindre kul med en lillebror ibland också. Det känns bra att han är så pass stor att han kan säga till när han tycker att vi är för mycket med lillebror och det är precis det han gör. Han kan såklart också vara lite avundsjuk och frågar ibland om vi älskar Milo mer än honom. Han beter sig ibland också som en liten bebis, men det är ju inte så konstigt. De senaste månaderna har han hållt sig vaken väldigt länge på kvällarna. Han ska upp 1000 gånger och kissa och han är törstig och hungrig 😄 Han har även fått ett lite mer hetsigt temperament och blivit mycket mer energisk. Men tror att det beror på att han inte varit på förskolan på flera månader, han precis blivit storebror och för att han är inne i en utvecklingsfas. Han kan verkligen prata hela tiden, så man blir ganska trött i huvuder ibland. 
Hans stora intresse är fortfarande soptunnor och toaletter och i julklapp detta året önskar han sig toalettskyltar. Han ritar toaletter och toalettskyltar hela tiden och när jag en gång sa till honom att du har ju inte ritat ögon på gubbarna svarade han att skyltar har väl ändå oftast inte några ögon. Han ritar även soptunnor hela tiden och man får bokstavera hur glas, plast osv stavas flera gånger om dagen, fast att han egentligen vet hur det stavas vid detta laget. Han och mamma var ute och frågade sopgubben en dag om han inte hade några klistermärken som Kian kunde få. Det hade han inte men han skulle ta med nästa gång han kom.. vilket var två veckor senare. När två veckor hade gått kom han körandes och sträckte ut handen med klistermärken innan han ens hunnit fram till brevlådan. Kian blev överlycklig och sa "mormor, han hade verkligen hjärna han som kom ihåg mina klistermärken". 
Kian vill fortfarande bli sopgubbe när han bli stor, men han vill även bli brandman, polis, fotbollsproffs eller städa toaletter. En dag när jag frågade honom vad han ville bli sa han att han får nog se när han blir stor vad han passar bäst som då. 
 
Kian har ju börjat träna fotboll på torsdagar och han blir bättre och bättre för varje gång. Nu är det sista uteträningen denna veckan sen ska dom träna inomhus.
Stolt storebror som håller lillebror för första gången
Första promenaden i vagnen 
Bild från när vi skickade grattishälsning till Stefan
Fler bilder på Milo
Många liknande bilder, men kan verkligen inte välja ut.
Efter att han tagit sitt fösta bad.
Ännu fler bilder..
Kian och Olof bakade en sommarskuggan-tårta. Var tänkt att han skulle ha det på sitt födelsedagskalas, men det blev ju inte riktigt av. 
Jag, mamma, Olof, Kian och Milo var på Djurparken i helsingborg. När vi kommer dit frågade jag Kian om vi ska börja med Leklandet eller djuren.. då säger Kian "toaletterna, jag vill se toaletterna". 
Vi åkte upp till mina släktingar i Jämtland. Det var så himla kul att få träffa alla.
Vi stannade på vägen upp och ner och sov i stuga. Jättemysigt!!
 
I jämtland var det så fint med alla höstfärger.
Vi gjorde en utflykt till Kusbölehelvetet med Gunilla. Där var verkligem jättefint.
 
Farmor och Milo 💗
Vi var hos Gunilla och åt lunch och gjorde tröjor.
Kian och Birger
Tysjöarna
Kians intresse för toaletter fortsätter och var man än är ska man titta och fotografera toaletter och utedass och när han ritar är det toaletter och soptunnor som gäller. 
På väg hem.
Östra silvbergs gruva
Brahehus
stugmys
Bilder från i helgen när vi var och plockade kantareller i Djurholmen-
 
Ha det så bra!
Kram 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela