annelieandersson.blogg.se

Öland, roadtrip mm.

Publicerad 2022-09-02 11:40:00 i Allmänt,

Hej! 
 
Tog visst lite tid att lägga ut ändå 🙈
Tycker denna sommaren har gått alldeles för fort! Var precis maj, och nu är vi inne i september. Men lite har vi ialf hunnit med i sommar. Låter bilderna tala för sig själv. 
Öland
Kian såg vi nästan inte. Han var fullt upptagen med att leka med en massa nya kompisar. Annars så hängde han vid utedassen. 
 
Vi reste ner i Europa med bilen. 
Vi tog båten till Tyskland, sen genom Tjeckien, Slovakien, Ungern och ner i Kroatien. Stannade där 4 dagar. Sen genom Slovenien, Österrike och Tyskland tillbaka. Så himla fint med alla berg och slott man såg på vägen. 
Vi hade verkligen tur med vädret. Det var soligt varje dag. Redan i Tyskland var det 40 grader varmt. 
 
Kian satt i Slovakien, Ungern och Österrike samtidigt.
Bad i Tjeckien 
Badade i Balaton och åt langos när vi var i Ungern. Kian blev stucken av en humla eller något.
Kom fram till Kroatien. Spenderade två dagar i plitvice nationalpark. Parken är väldigt stor. I parken går det 3 olika båtar som tar en till olika stationer. Där går även bussar mellan olika stationer. Ena dagen gick vi mer än 2 mil (kollade på fitbiten) åkte med båtar och bussar och hann ändå inte riktigt se allt 😁
Vattnet var helt magiskt. Helt blått och turkost på vissa ställen. I parken  finns över 90 olika Vattenfall och massor av grottor. 
Åkte sedan mot kusten. Jättevacker med alla berg. Tog båten över till en ö som heter Rab. Där bodde vi i ett fint "hus". Kian var glad då där fanns två toaletter och den ena såg väldigt speciell ut 😁
Åkte sedan tillbaka till fastlandet. Besökte en vik som heter Zavratnica.
Gick runt/igenom bergen. Vattnet var helt klart och jätte blått. I vattnet ligger där ett skeppsvrak från andra världskriget. Väldigt spännande tyckte Kian. 
Fler bilder från resan.
Mer bilder från i somras.
Kian läser godnattsaga för Milo. Kian är verkligen duktig på att läsa. Nu när han började skolan igen kom han hem och berättade att det bara var han som hade fått en röd (svårare) läsbok. Jag tittade i den och sa att det var kul att där står lite fakta också. Så svarade Kian "Ja, jag vet. Jag har nästan läst hela" 😁
Fick ett mejl från hans lärare nu i veckan om att de är så imponerade av honom och att de tänkte utmana honom lite mer och ge honom i uppgift att skriva en bokrecension. 
När vi var på Väla försvann Milo och så hittade vi honom här: 
Blivit en hel del bad i poolen nu i sommar. 
Vi har fullt med körsbär utanför dörren. Milo älskar dom! 
Milo fyllde 2 år
Hittade även bilder från systemkameran
Hittade även bilder från när Milo åkte cykel första gången i höstas. 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela